Extra extracurricular

Unirea Principatelor Române Colegiul Național „Mihai Viteazul” Turda

Unirea Principatelor Române

 Colegiul Național „Mihai Viteazul” Turda

Parcă, plutește și se aude în eter răsunetul clopotelor ce chemau sufletele românilor spre înfăptuirea UNIRII Principatelor Române.

Acesta este motivul pentru care, elevii de la COLEGIUL NAȚIONAL „MIHAI VITEAZUL” TURDA, au sărbătorit evenimentul care a avut loc, acum 163 de ani, pe data de 24 a lunii lui Gerar. Acest context istoric a reprezentat embrionul activităților desfășurate la Colegiul nostru, într-o frumoasă zi de vineri.

Respectând condițiile impuse de pandemie, sala festivă a Colegiului a găzduit un moment artistic susținut de către elevii: Eliza Lazăr, Andreea Bărbos, Hanna Crișan, Robert Nylaș și Dragoș Vovea, care activează la Ansamblul Folcloric ”FIII MOȚILOR”, din localitatea Mihai Viteazul.

Activitatea a continuat în curtea Colegiului, unde elevii s-au adunat pentru a se prinde într-o Horă a Unirii.  Vocea profundă a Mariei Tănase ”a năvălit” în sufletele celor prezenți, generând o explozie de emoții și intensificând sentimentele de Conștiință Națională.

Aceste stări de euforie și de vibrație, generate de sărbătorirea momentului UNIRII le vom purta peste timpuri în sufletele noastre !