Despre noi

Istoric

1908-1909

Se pune piatra de temelie si apoi se ridica impunatoarea cladire a actualului liceu.

1909-1911

Se finalizeaza lucrarile la instalatiile pentru curentul electric, apa, gaze si incalzire.

1911-1912

Se desfasoara primul an scolar in noua cladire. Din anuarele scolii rezulta ca frecventau cursurile elevi maghiari dar si romani, ca o consecinta a faptului că scoala functiona intr-o zona cu populatie majoritar romaneasca (clase I-X).

1918

La numai 19 zile de la Marea Unire, Consiliul Dirigent a emis ordinul 17/1918 prin care resortul instructiunii aducea la cunostinta Inspectoratelor Scolare ca, in conformitate cu Decretul Regal nr. 3632, a preluat functia de coordonator al învatamantului romanesc din intreaga Transilvanie.

1919

Liceul este preluat de statul roman, printr-o comisie anume constituita, sub conducerea profesorului PETRE SUCIU, primul director roman al liceului. La data respectiva frecventau cursurile 314 elevi (clase I-X)...Citeste mai mult

Misiunea si viziunea scolii

Misiunea

În şcoala noastră fiecare elev va fi sprijinit să-şi cunoască şi să-şi dezvolte potenţialul şi aptitudinile în funcţie de interesele şi motivaţiile personale, să-şi dezvolte astfel personalitatea, încât traiectul existenţial, social şi profesional să se poată desfăşura sub semnul succesului.

Viziunea

La Colegiul Naţional ,,Mihai Viteazul” Turda se formează profesioniştii viitorului care răspund nevoii de competenţă a societăţii româneşti, de comunicare şi moralitate, creând, astfel, premisele realizării visurilor fiecărui elev.

Comisii

Distinctii