ACTIVITATE

DE DRAGOBETE ….IUBEȘTE ROMÂNEȘTE

Uneori, darurile din inimă vin sub alte forme, iar declarațiile au alte chipuri decât te aștepți….

Luna iubirii, luna lui Faurar a presărat momente de bucurie trăite de elevii și profesorii de la CNMV, cu ocazia sărbătoririi Dragobetelui, sărbătoarea primăverii și a iubirii la români.

24 februarie, zi de cinste a folclorului românesc, o zi doldora de iubire, a reunit elevii și profesorii Colegiul Național ”Mihai Viteazul” Turda, pentru a sărbători mistica zi a Dragobetelui, sărbătoarea primăverii și a iubirii la români.

Într-o atmosferă romantică, sala festivă a găzduit un pamflet teatral pe tema iubirii „O monedă, două fețe / Două iubiri cu diferențe”, interpretat de două cupluri de elevii Lorena Fagadar, Matei Lugojan, Daria Russo și Ghica Rareș, redând într-o notă originală parfumul iubirii anului 1800 și efervescența iubirii anului 2022.

Activitatea a continuat în aceeași notă, prin prezentarea unor povești impresionante, care stau drept mărturii ale felului în care au iubit sau au suferit marii scriitori ai literaturii române, în interpretarea elevilor Dan Tertea și Vovea Dragos.

Parfumul iubirii a fost cuprins într-un buchet de poezii originale interpretate de elevi, sub titlul „Iubesc pe hârtie”

Activitatea a continuat apoi, în curtea Colegiului, unde castanii au adăpostit sub coroanele lor, freamătul mesajelor de iubire transmise între adolescenții Colegiului.

De Dragobete…iubește românește